Denios weet alles over de wet vervoer gevaarlijke stoffen

Wet vervoer gevaarlijke stoffen

Sinds kort hebben wij ook te maken met de wet vervoer gevaarlijke stoffen. Doordat we recentelijk zijn begonnen met het vervoeren van gevaarlijke stoffen, hebben we nog niet zoveel ervaring met deze wet. En dan is het nog best een ingewikkelde materie. Het is vooral belangrijk dat de bebouwde kom zoveel mogelijk wordt vermeden. Daarnaast worden eisen gesteld aan het vervoer en het laden van de stoffen.

Het doel van de wet vervoer gevaarlijke stoffen

Wet vervoer gevaarlijke stoffenHet belangrijkste doel van de wet vervoer gevaarlijke stoffen is dat schade en hinder voor mens, dier en milieu voorkomen wordt. Zoals gezegd is de wet best lastig als je er nog niet veel mee te maken hebt. Voor ons was het vooral belangrijk hoe we de stoffen het beste konden vervoeren. Je wilt immers niet het risico lopen dat de vracht gaat schuiven of kapot gaat tijdens de rit. Daarom hebben wij de hulp ingeschakeld van Denios. Deze specialist op het gebied van opslag en handeling van gevaarlijke stoffen is helemaal op de hoogte van alle wet- en regelgeving. En dus ook van de wet vervoer gevaarlijke stoffen.

Advies op maat

Wet vervoer gevaarlijke stoffenWe hebben Denios gevraagd om ons te helpen hoe we de stoffen het beste konden vervoeren. Welke producten het best geschikt zijn, is afhankelijk van de soort stoffen die vervoerd moeten worden. In het assortiment van Denios vind je bijvoorbeeld verschillende opslagvoorzieningen. Voor binnen in het pand, voor op het terrein, om te vervoeren en voor gasflessen. Daarnaast zijn er ook andere producten zoals apparatuur voor luchttechniek, voor de handeling van vloeistoffen en emballage en voor de verwarming van chemische stoffen. Je kunt ook terecht voor persoonlijke beschermingsmiddelen zoals wegwerpkleding, mondkapjes en aanrijdbeveiliging.

Denios heeft ons goed geadviseerd over wat we nodig hebben voor het veilig vervoeren van gevaarlijke stoffen. Wil jij ook advies op maat? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.