Duurzaam ondernemen

Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn voor duurzaam ondernemen voor een bedrijf. Voor succesvol duurzaam ondernemen moet je voortbouwen op de basisprincipes van ondernemerschap en dit uitbreiden tot het aanpakken van ecologische en sociale problemen door de oprichting van nieuwe ondernemingen en innovaties in bestaande ondernemingen. Zakelijkinzicht.nl helpt je om je doel te bereiken met een passend niveau van Nederlandse overheidsinterventie via regulering in de markt.

Duurzaam ondernemen

De voordelen van duurzaam ondernemen

Met de huidige nieuwe innovaties en handelsethiek die dienen als katalysator voor interesse in duurzaam ondernemen, wordt vereist dat je voorop blijft lopen in de markt met duurzame producten en de nieuwste technologieën. Dit wordt ook wel beschreven als de voortdurende toewijding door bedrijven om zich ethisch te gedragen. En bij te dragen aan economische ontwikkelingen van je bedrijf. Zakelijkinzicht helpt je om milieubescherming en economische en sociale rechtvaardigheid op te bouwen. Die zijn ingebed in producten, processen en diensten. Het zorgt dus voor groei in de economie, maakt de markt concurrerender en maakt individuele bedrijven productiever door technologische veranderingen.

Zakelijk

Grijp je marktkans!

Zakelijkinzicht biedt een voortdurend groeiend scala aan technieken en procedures die beschikbaar zijn om duurzaam ondernemerschap te promoten en te beoordelen. Ze bieden bedrijven normen en richtlijnen die je kunt volgen bij het ontwikkelen, implementeren en volgen van je duurzame ondernemerschapsinitiatieven. Zo bestaan productiestandaarden die gericht zijn op het meten van productkwaliteit en -prestaties. En is het relatief eenvoudig te meten of een bepaald product al dan niet aan een norm voldoet. Ze helpen je de veranderingen te begrijpen die marktkansen kunnen creëren voor op duurzaamheid gerichte bedrijven. De marktkans omvat de mogelijkheid om zorgen over duurzaamheid weg te nemen door nieuwe producten en diensten aan te bieden die het gebruik van energie en fossiele brandstoffen verminderen.