Welke subsidies zijn er voor de aanschaf van zakelijke zonnepanelen?

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen kan aantrekkelijk zijn om diverse redenen. Echter is het eenmalig wel een grote kostenpost en moet je dat geld dus wel beschikbaar hebben om zonnepanelen zakelijk aan te kunnen schaffen. Subsidies kunnen hierbij helpen om bedrijven te overtuigen om zonnepanelen aan te schaffen en zo dus te verduurzamen. Hieronder meer informatie over welke subsidies er zijn voor de aanschaf van zakelijke zonnepanelen. 

ISDE subsidie voor het middel- en kleinbedrijf

Bevind je je als bedrijf zijnde in de mkb sector, dan is de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) subsidie wellicht een optie. Deze subsidie loopt sowieso tot het einde van dit jaar en je dient aan een aantal voorwaarden te voldoen om in aanmerking te komen voor deze subsidie. Je bent als onderneming zijnde een rechtspersoon, zoals een VOF, stichting of BV. De zonnepanelen moeten minimaal 15 KWp leveren, een erkend bedrijf moet de panelen komen installeren, je moet de panelen binnen een jaar na aanschaf in gebruik nemen en je dient de subsidie aan te vragen voordat je de zonnepanelen aanschaft. Laat je door een professional adviseren of je in aanmerking komt voor deze subsidie voordat je de panelen aanschaft, dit kan je een aardige kostenbesparing opleveren. 

SDE++ subsidie

Heb jij een bedrijf die veel stroom verbruikt? dan is de SDE++ subsidie wellicht iets voor jou. Deze SDE (stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie) kan gebruikt worden voor bedrijven die een aansluiting hebben van meer dan 3x 80A. Kijk online wanneer de diverse aanvraagmogelijkheden zijn. Deze subsidie aanvragen kan namelijk niet het hele jaar door, maar alleen tijdens bepaalde periodes. Je dient hiervoor veel papierwerk aan te leveren zoals; een eventuele vergunning van de omgeving, een berekening van het rendement, informatie over het eigen vermogen en de financiering voor de panelen, een projectplan en nog meer. Je komt hier dus niet zomaar voor in aanmerking, maar dient jezelf hier wel in te verdiepen of een specialist in te schakelen die dit voor je kan bekijken en aanvragen. Zonnepanelen subsidie advies door Zonduurzaam is eenvoudig online te verkrijgen.