Wat zijn de voordelen van kantelaars als tiloplossing?

kantelaar

Een kantelaar als tiloplossingen zijn beschikbaar in allerlei verschillende vormen. Hierdoor zijn ze in vrijwel iedere situatie en voor ieder bedrijf bruikbaar r. Bijvoorbeeld in fabrieken of productiefaciliteiten is een kandelaar met aangedreven batterij enorm handig. Deze is namelijk handmatig te besturen en vergt niet veel skills. Door dit apparaat te gebruiken om zware dingen op te tillen, worden veel van de meest gevaarlijke elementen die gepaard gaan met handmatig tillen geëlimineerd. In dit artikel zijn daarom een aantal voordelen op een rijtje gezet.

Het voorkomen van ergonomische problemen

Handmatig tillen is niet alleen vermoeiend, maar het vermindert ook de productiviteit op de korte termijn. Het is op veel werkplaatsen een van de veelvoorkomende oorzaken van ernstige verwondingen. Het is namelijk erg makkelijk om een foute houding aan te nemen wanneer je zware materialen moet tillen. Een elektrische kantelaar verwijdert effectief de veeleisende elementen van het tillen uit de vergelijking, wat een meer ergonomische werkomgeving mogelijk maakt en op zijn beurt de gezondheid en productiviteit van de werknemer verbetert.

Geschikt voor allerlei verschillende handelingen

Door een kantelaar aan te vullen met het juiste gereedschap, kan deze worden aangepast voor het ergonomisch tillen van dozen, vaten, kratten en vele andere grote objecten. Ook kan je dit apparaat vertrouwen voor het tillen van fragiele voorwerpen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het is dus vrijwel altijd mogelijk om gebruik te maken van een kantelaar.

Close-up Photography of Silver Keg Lot

Bescherming voor de materialen en de werknemers

Handmatige tillen leidt vaak tot schade aan de goederen die worden opgetild en vervoerd, wat zowel onhandig als kostbaar is. Een kantelaar zal zware en omslachtige materialen veilig optillen en vasthouden. Dit voorkomt dat ongelukken gebeuren terwijl het ook het risico vermindert dat producten worden beschadigd. Daarnaast komt het vaak voor dat een van jouw werknemers fysieke klachten krijgt wanneer hij of zij zware materialen zelfstandig moeten tillen. Voorkom deze ongemakken op de werkvloer door een kantelaar aan te schaffen.

Bron: https://bplhandling.com/