Wat is executive search?

Executive search: misschien heb je er al eens van gehoord of zelfs mee te maken gehad, maar misschien ook niet. Waarschijnlijk klinkt de term ‘recruiter’ je bekender in de oren. Er bestaan veel misverstanden over wat executive search nu precies is (en wat niet). Het wordt vaak verward met werving en selectie. Hoe zit dat dan precies? We vertellen je er graag meer over in dit artikel.

Er zijn veel bedrijven die een executive search bureau zoals topofminds.com inschakelen. Dit doen ze om op die manier een geschikte kandidaat te vinden voor een openstaande vacature. Het gaat hierbij meestal om mensen die al een baan hebben, maar die tegelijkertijd wel openstaan voor een nieuwe uitdaging. Het verschil tussen executive search en werving en selectie is dan ook dat executive search bureaus op zoek gaan naar competente mensen, ook als zij al een baan hebben, en recruiters dit niet doen. 

Werving en selectie

Als het gaat om werving en selectie zal er vooral op zoek worden gegaan naar competente kandidaten die nog geen baan hebben, of die in ieder geval actief op zoek zijn naar werk. Dit type kandidaat komt vaak in verschillende online databanken voor en reageert actief op openstaande vacatures. Ze willen graag een nieuwe baan bemachtigen.

Welk type bureau inschakelen?

Welk type bureau je inschakelt als bedrijf hangt af van je persoonlijke voorkeur en de aard van de betreffende vacature. Wil je graag de allerbeste kandidaten treffen, dan doe je er waarschijnlijk goed aan om een headhunter (executive search bureau) in te schakelen. Geef je als onderneming de voorkeur aan een werving en selectie bureau, dan loop je het risico vakbekwame kandidaten te missen. En dat wil je natuurlijk niet hebben.

Wil je meer informatie over executive search? Neem dan eens een kijkje op de website van Topofminds.