Wat is een ergonomische bureaustoel?

ergonomische bureaustoel

Je hebt vast weleens gehoord van een ergonomische bureaustoel, zeker na de coronaperiode is het een hot item geworden om je thuiswerkplek in te richten met een ergonomische bureaustoel. Maar wat is nu precies een ergonomische bureaustoel? Hieronder meer informatie daarover.

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Ergonomie is simpelweg het vermogen om een omgeving aan te passen aan de mens. Je kunt hierbij dus denken aan een bureaustoel die je op alle mogelijke manieren kunt verstellen om te zorgen dat de bureaustoel perfect op jouw lichaam afgesteld kan worden. Ben je niet in het bezit van een ergonomische bureaustoel, maar breng je wel veel tijd zittend door achter een bureau? Dan is de kans aanwezig dat je na verloop van tijd lichamelijke klachten ontwikkelt door een verkeerde houding en niet de juiste ondersteuning. Het is dus van belang om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen om dit te voorkomen. Maar waar dien je dan op te letten? Via Scholtens Werkplek kun je meer informatie vinden over een geschikte ergonomische bureaustoel. 

Belangrijke kenmerken ergonomische bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel kun je dus op vele manieren verstellen. Denk hierbij aan een verstelbare rugleuning, lendensteun, armleuningen, zithoogte en een zitdiepteverstelling. Als je al deze losse elementen op de juiste manier instelt voor jouw lichaam, weet je bijna zeker dat de kans op het ontwikkelen van lichamelijke ongemakken klein is. Ben jij heel erg lang of wat zwaarder? Dan is het van belang om te kijken naar een stoel die je goed en genoeg in hoogte kunt verstellen en een bureaustoel die een stevig zitvlak bevat. Een Herman Miller Aeron bureaustoel is uitstekend geschikt als ergonomisch bureaustoel en staat als merk zijnde enorm goed bekend. Naast dat ze uitstekende bureaustoelen fabriceren, werken ze als bedrijf zijnde ook nog eens op een duurzame manier met veel gerecyclede en recyclebare materialen.

Het is dus van groot belang om de tijd te nemen om een goede ergonomische bureaustoel uit te kiezen, waar je jaren plezier van kunt hebben. De kosten voor een ergonomische bureaustoel van Herman Miller Aeron kunnen fors zijn, maar je hebt vele jaren plezier van een kwalitatief hoogwaardige bureaustoel. Je kunt je werkgever ook vragen of hij of zij een bijdrage wilt leveren aan een ergonomische bureaustoel voor jouw eigen werkplek of op kantoor. Vaak is een werkgever er zeker wel toe bereid om je tegemoet te komen of een bureaustoel voor je aan te schaffen.