Wat doet administratief medewerker?

wat doet administratief medewerker

Je vraagt je misschien wel af of jij geschikt bent voor de functie administratief medewerker. Om achter het antwoord op deze vraag te komen is het belangrijk dat je weet wat een administratief medewerker onder andere doet. In dit artikel lichten wij toe: Wat doet administratief medewerker? En is het een geschikte functie die goed bij jou past? Als je op zoek bent naar een zeer afwisselende baan is die van een administratief medewerker zeker wat voor jou. Het is hierbij belangrijk dat je weet hoe je dingen aan moet pakken. Zo moet je bijvoorbeeld snel en zonder problemen tussen verschillende werkzaamheden kunnen schakelen. 

De klant op nummer één zetten

Bij een administratief medewerker staat de klant altijd op nummer één. Het op nummer één zetten van klanten heeft zowel met interne als externe klanten te maken. Hierbij moet je denken aan collega’s waar je werkzaamheden voor verricht en klanten waar jouw organisatie mee samenwerkt. Tijdens deze werkzaamheden speelt klantvriendelijkheid een grote rol. Verder maak je tijdens je werkzaamheden veel gebruik van een computer. Zorg er daarom voor dat je goed met een toetsenbord aan de slag kunt en snel en goed kunt typen. 

wat doet administratief medewerker

Wat moet je nog meer weten?

Je moet naast bovenstaande werkzaamheden natuurlijk ook kennis hebben van het internet. Zo is het belangrijk dat je goed om kunt gaan met belangrijke programma’s zoals Word, Excel en Outlook. Ben je hier niet zo bedreven in? Dan zijn er gelukkig verschillende opleidingen en cursussen die je kunt volgen om je hierin bij te scholen. Als laatste punt is de Nederlandse taal erg belangrijk voor een administratief medewerker. Je moet de Nederlandse taal goed spreken en kunnen schrijven.