Waarom kiezen voor een bouwkundige keuring Den Haag?

Sta je op het punt om een bepaalde woning te kopen in Den Haag? Dan zal het logischerwijs al snel duidelijk worden dat je daarvoor een meer dan behoorlijke investering zal moeten doen. Dat hoeft op zich gene probleem te zijn. Een investering in vastgoed staat er namelijk sinds jaar en dag om bekend één van de meest interessante investeringen te zijn die een mens tijdens zijn of haar leven kan doen. Van belang is echter om er rekening mee te houden dat je hiermee geen sprong in het diepe mag wagen. Doe je dat wel? Dan zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat je, je de aankoop van de woning na afloop zal beklagen. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. In ieder geval, ben jij ook benieuwd wat kiezen voor een bouwkundige keuring Den Haag nu precies zo interessant maakt? Dan is het zeker de moeite waard om onderstaande informatie even door te nemen.

Wat gebeurt er precies tijdens zo’n bouwkundige keuring Den Haag?

Indien je voor de eerste keer overgaat tot het kopen van vastgoed is de kans ontzettend groot dat je, je nog niet helemaal bewust bent van wat een dergelijke bouwkundige keuring Den Haag nu precies inhoudt. Wel, het betreft hier een visuele controle van het pand dat je wenst te kopen. Deze controle moet duidelijk maken of er sprake is van zichtbare schade of niet. Het feit dat het gaat om uitsluitend een visuele controle zorgt er in de praktijk uiteraard voor dat er geen schade kan worden gecreëerd om andere mogelijke schade vast te kunnen stellen. Dit betekent dus helaas wel dat zo’n keuring niet honderd procent sluitend is. Dat neemt echter niet weg dat ze heel interessant is en zeer belangrijke schade of bijvoorbeeld achterstallig onderhoud in kaart kan brengen. 

Voor veel mensen geldt dat ze vermoeden dat een bouwkundige keuring Den Haag enkel en alleen betrekking heeft tot de woning. Dat is echter niet juist. Ook de tuin wordt bijvoorbeeld mee in overweging genomen. Dit niet in het minst omdat het op orde zetten van een tuin in de praktijk ook zomaar gepaard kan gaan met een vrij stevige kostprijs. In ieder geval krijg je als potentiële koper door het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring duidelijk een goed beeld van de exacte waarde je op kan rekenen bij het kopen van een bepaald type vastgoed in Den Haag. 

Hoeveel kost zo’n bouwkundige keuring Den Haag

Er wordt door veel mensen in de praktijk gevreesd dat de kosten voor een bouwkundige keuring Den Haag laten uitvoeren wel eens behoorlijk flink kunnen oplopen. Dat is echter helemaal niet het geval. Hoeveel je dient te betalen voor een dergelijke controle wordt bepaald door:

  1. De bouwkundig expert die wordt aangesteld; 
  2. De omvang van de woning die moet worden gecontroleerd;
  3. Welke afstand de bouwkundig expert moet afleggen; 
  4. Of er bepaalde ruimtes mogelijks moeilijk te hanteren zijn; 
  5. Hoe groot de tuin is die mogelijks bij de woning hoort; 

Gemiddeld kan je er bij het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring Den Haag rekening mee houden dat de kostprijs voor het controleren van bijvoorbeeld een appartement is gelegen rond de 300 euro. Laat je een volledige woning controleren? Dan kan je gemiddeld rekening houden met een kostenplaatje dat ergens rond de 500 euro zal zijn gelegen.