Waardevolle investeringen in jouw cv

Naast je school opleiding en werkervaring een goed cv opbouwen, hoe dan?

Welke ervaringen staan er op jouw cv? Je mbo opleiding, misschien een hbo opleiding of zelfs universitair. daarnaast je werkervaring. Misschien nog wat relevante bijbaantjes gehad, that’s it. Maar in onze huidige digitale 24-uurs economie kan er nog veel meer toegevoegd worden aan je cv om de aandacht van werkgevers te trekken!

Sabbatical

Een sabbatical, misschien heb je er wel eens van gehoord, misschien is het een nieuw begrip. Een sabbatical is een onbetaalde verlof periode van meestal een aantal maanden. Nou denk je: “hoe kan dit goed staan op mijn cv?”… Nou In de drukke maatschappij waarin we leven komt een burnout steeds vaker voor. Veel mensen zijn ongelukkig door hun werk. Als jij deze ongelukkige periode al hebt gehad en jezelf helemaal terug hebt gevonden, precies weet wat je wil en nieuwe energie hebt, dan kan dit voor een werkgever zomaar een heel positief puntje zijn! Ook kortere uitstapjes als een silent retreat kunnen goed op je cv staan.

Cursussen en trainingen

Waarschijnlijk heb je een opleiding gedaan. Mbo, hbo, uni, ook al heb je geen opleiding, maakt niet uit! Deze keuze heb je waarschijnlijk gemaakt op jonge leeftijd en je denkt nu: “had ik maar wat anders gekozen”. Nou Met het brede aanbod aan opleidingen, cursussen en trainingen kan jij op elke leeftijd nog omscholen! Denk jij wel de juiste keuze gemaakt te hebben dan zijn cursussen en trainingen wellicht alsnog iets voor jou! Je kan een verdiepende of verbredende cursus doen in jouw vak. Daarnaast is een goede toevoeging op elk cv een training communicatieve vaardigheden, persoonlijke kracht of een andere persoonlijke eigenschap.

MOOC’s

Een andere vorm van cursussen zijn massive open online courses (MOOC). Deze kun je gewoon via je computer volgen, vaak ook wanneer jij zelf wil. Omdat ze aan veel mensen tegelijk aangeboden kunnen worden zijn ze erg goedkoop voor wat je ervoor terug krijgt. In veel gevallen krijg je ook een certificaat of diploma die je op je cv kan zetten!

Online cv

Een online cv waar werkgevers jou kunnen vinden en jij meer kan laten zien dan alleen het bedrijf waar je werkt maar ook echt wat je werkzaamheden zijn. Klinkt interessant hè, misschien ook wel een beetje bekend? Ik heb het over LinkedIn! Naast je complete cv kan je er projecten op posten in de vorm van foto’s of video’s, helemaal in de stijl die bij jou past. Ook certificaten van online cursussen kan je vaak direct toevoegen. En het handige is, als jij interessante ervaringen of opleidingen hebt, dan vinden de werkgevers jou!