Vocht in jouw zwevende dekvloer isolatie?

Droogspecialist

Sandwich vloeren, ook wel zwevende dekvloer genoemd wordt vaak gelegd op verend isolatiemateriaal. Hiermee zal het geluid minimaal zijn wanneer je eroverheen loopt. Echter is het wel zo dat je bij een sandwich vloer niet direct waterschade kunt ontdekken. Vaak is dan de schade te hoog waardoor de vloer niet meer gerepareerd kan worden. Het vervangen van een vloer zal behoorlijk in de kosten lopen. Wanneer je dus vocht gevonden hebt in de vloer zal je direct actie moeten ondernemen. Alleen hierdoor is de kans groot dat de schade beperkt blijft.

Het controleren van zwevende dekvloer isolatie

Continu blijven controleren om te zien of dat er ergens waterschade is schiet niet op. Hiervoor is het belangrijk om te vertrouwen op het correct installeren van vloerverwarming. De koppelingen dienen gecontroleerd te worden alvorens de vloer definitief gesloten wordt. Maar helaas komt het ook wel eens voor dat er na verloop van tijd toch nog vocht vrijkomt. Mocht je dit constateren bij een zwevende dekvloer isolatie, dan is het raadzaam om zo spoedig mogelijk actie te ondernemen. Zorg er dus voor dat je een specialist kunt inschakelen die dit werk kan verrichten.

Met een isolatiedroger kan je hiervoor zorgen. Dit wordt op de vloer gemonteerd en vervolgens doet de machine zijn werk. Overigens wordt er in sommige gevallen extra gebruik gemaakt van ventilatoren. Hiermee wordt het proces versneld en zal het vocht eerder verdampen.

Droogspecialist

Onderhouden is besparen

Goede onderhoud is vaak het halve werk. Ook bij het leggen van vloerverwarming is het belangrijk om het werk goed uit te voeren. Wanneer dit niet gebeurt is de kans groot dat er lekkage ontstaat. Je weet immers dat vocht behoorlijk wat schade met zich mee kan brengen. Houdt er dus rekening mee wanneer je een zwevende dekvloer isolatie gaat aanbrengen dat de installatie goed wordt uitgevoerd. Over het algemeen wordt er aangeraden om dit uit handen te geven aan een specialist. Zij werken met het beste materiaal om het naar behoren uit te voeren.