Verbeter je Engels met een cursus zakelijk Engels

Het komt steeds vaker voor dat er in Nederland Engels gesproken wordt op de werkvloer. En een groot aantal bedrijven zijn internationaal gericht of nemen expats in dienst waardoor de voertaal steeds vaker Engels wordt. Hoe belangrijk is Engels voor jou? En voor je bedrijf? Wil je jezelf ontwikkelen? Zodat je voorbereid bent voor de toekomst. In deze blog lees je hoe je jezelf kunt ontwikkelen zodat ook jij straks profijt hebt van goede ‘skills’ in het zakelijke Engels.

Welk niveau heb je nu?

Twijfel jij over je Engels? Spreek je het wel maar is schrijven lastig? Of ben je actief op Facebook en heb je contact met je buitenlandse vrienden, maar zou je graag wat sterker in je schoenen staan als het zakelijke correspondentie betreft? Soms is het best lastig om zelf in te schatten waar je nu staat qua taalniveau in vergelijking met anderen. Om te bepalen wat je niveau is, kan het een goed idee om eerst je Engels niveau testen te laten. Door een toets te doen in het Engels weet je snel waar je aan toe bent.

Zelfvertrouwen

Als je eenmaal weet welk niveau je hebt dan weet je ook wat je wel en niet aan kan. Dat kan je zelfvertrouwen geven maar ook onzeker maken. Misschien valt het mee of had je jezelf ietwat overschat? Het is in ieder geval handig om te weten als je net wilde solliciteren op je droombaan maar erachter komt dat ‘goede zakelijke schrijfvaardigheden in de Engelse taal’ een pré zijn. Dan kun je aangeven dat je eraan gaat werken. Een betere kennis van het Engels helpt je niet alleen om contact met je zakelijke businesspartner in het buitenland te verbeteren, maar het geeft je zelfvertrouwen een boost!

Cursus Engels

Tijd om het jezelf een cursus Engels te gunnen of via je werkgever aan te vragen. Als je het eenmaal hebt staat het niet alleen goed op je CV, het maakt dat je zekerder in je schoenen staat. Bedenk wel goed vooraf wat je wilt ontwikkelen. Zijn het je zakelijke schrijfvaardigheden? Of wil je goed kunnen overtuigen tijdens een presentatie voor je buitenlandse connecties? Je moet het zien als een investering in jezelf. Het kost je wat tijd en inspanning. Ook kan het zijn dat je het zelf moet betalen. Maar de opgebouwde kennis van deze mooie én belangrijke wereldtaal verdient zich natuurlijk altijd terug!