Valkuilen bij het beginnen van beleggen in crypto

valkuilen beleggen in crypto

Beleggen in crypto is helemaal hot. Je hoort veel succesverhalen van investeerders die in korte tijd veel geld hebben verdiend aan een investering in crypto. Ook hoor je verhalen van mensen die in korte tijd juist veel geld hebben verloren door te investeren in crypto. Beide situaties komen voor, omdat de cryptomarkt erg volatiel is. Het ene uur kan een munt hard stijgen om vervolgens het volgende uur diep in het rood te staan. Crypto beleggen voor beginners is niet altijd makkelijk. Zit je er zelf aan te denken om te beginnen met het investeren in crypto, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Dan vind je in deze bijdrage de fouten die vaak worden gemaakt door beginnende cryptobeleggers. 

Laat je niet meeslepen door anderen

De eerste fout die beleggers maken, is dat ze zich laten meeslepen door vrienden. Vaak kennen zij iemand die al een tijdje aan het investeren is. Deze persoon heeft regelmatig een nieuwe investering staan en is hier erg enthousiast over. Als beginnende cryptobelegger is het op zo’n moment makkelijk om mee te gaan met deze investering, omdat je kennis er zo zeker van is dat deze investering geld gaat opleveren. Toch is het aan te raden om zelf je eigen onderzoek te doen, zodat je zeker weet dat je investeringen een beetje doordacht zijn. 

Gratis stockfoto met bank, bedrijf, beleggen

Te veel of juist te weinig spreiden

Een andere fout die wordt gemaakt, is dat beginnende investeerders of te veel spreiden, of juist te weinig. Te weinig verspreiden heeft als risico dat wanneer een munt inzakt, je alles kunt verliezen. Het te veel spreiden van je geld heeft als risico dat je gaat investeren in zaken waar je geen verstand van hebt. De derde valkuil die we gaan bespreken is de valkuil van het overgaan tot paniek. De cryptomarkt is erg volatiel en het nieuws staat regelmatig vol met nieuwe ontwikkelingen. Dit maakt het erg makkelijk om jezelf te laten leiden door externe ontwikkelingen. Het beste is om keuzes te maken voor de langere termijn en om je hieraan vast te houden. Hopelijk heb je zo meer inzicht gekregen in crypto beleggen voor beginners.