Tips voor het organiseren van een lunch op kantoor

lunch op kantoor

Betrap je jezelf er ook weleens op dat je meestal geen pauze neemt, maar even een boterham of salade ‘naar binnen werkt’ achter je computer/laptop en weer doorgaat?
Met het vele thuiswerken op dit moment, merk je algauw dat het toch wel wat stil is zonder collega’s om je heen. Je mist wellicht een kletspraatje met een collega, een teamoverleg real life (omdat dit toch anders verloopt als je elkaar face to face ziet) of even de benen strekken door naar het kopieerapparaat te lopen of een andere afdeling. 

Tip: ga jij trakteren op de werkvloer? Dan kun je natuurlijk zelf traktaties gaan maken of halen, maar veel leuker én gemakkelijker is om traktaties laten bezorgen op kantoor.

Samen lunchen op kantoor

Als je bovenstaande leest, merk je dat het sociale aspect voor de meeste mensen wel degelijk belangrijk is. Wellicht leuk om eens na te denken om met collega’s te lunchen op kantoor (als dat weer kan). Dat hoeft natuurlijk elke dag, dat hoeft ook niet met iedereen. Maar het eten met elkaar, even ontspannen en praten over andere onderwerpen dan werk maakt wel dat er een andere sfeer ontstaat en wellicht komen er wel hele leuke gesprekken uit voort! 

Shallow Focus Photo of Food on Wooden Table

Organiseren van een lunch

De kans is groot, dat als je dit idee oppert, dat collega’s aangeven dat dit hen ook leuk lijkt. Kans is groot, dat je eerst zelf iets moet organiseren, wil je dat dit idee ook daadwerkelijk van de grond komt. Een paar tips om dit te organiseren, omdat je zelf ook al druk genoeg bent met andere taken. 

Ga eerst na hoeveel en welke collega’s willen aanschuiven. Leg een aantal ideeën voor wat jullie kunnen eten als lunch. Wil je dat iedereen iets meeneemt of neemt ieder zijn/haar eigen lunch mee? Ga je een lekkere lunch bestellen, zo ja wat is dan de max wat men hieraan wil uitgeven? Een half uur lunchen terwijl je luxe belegde broodjes hebt besteld, is wellicht wat kort. Bespreek vooraf met je leidinggevende wat hierin de eventuele mogelijkheden zijn. Misschien schuift diegene zelf ook wel aan of vindt hij/zij het een dusdanig goed idee, dat jullie bijvoorbeeld één per week wat langer mogen lunchen. Heb je je collega’s eenmaal zover gekregen, maak dan een boodschappenlijst / plaats een bestelling of maak een lijstje wie wat meeneemt en jullie gezamenlijke lunch wordt gegarandeerd een succes!