Tips voor het boeken van de juiste spreker voor je zakelijke evenement

In de wereld van gastsprekers is er enorm veel keuze, om er zeker van te zijn dat je de juiste spreker voor jouw evenement boekt gaan we je een aantal handige tips geven. 

Persoonlijk contact

Door vooraf persoonlijk contact te hebben met de beoogde gastspreker krijg je een veel beter beeld van iemand. Tijdens dit gesprek kan je goed pijlen of de kennis van de spreker op gelijk niveau ligt met het publiek. Daarnaast is het ook gewoon erg fijn om te voelen of er een positieve klik is. Want wanneer een gastspreker je kan inspireren en enthousiasmeren is de kans groot dat hij dat ook met het publiek zal kunnen. 

Referenties opvragen

Wat ook een handige tip is, is bij de spreker of het sprekersbureau navragen of je met eerdere opdrachtgevers in contact kan komen. Bij hen kan je dan navraag doen wat de ervaringen zijn. Daarnaast is het vaak ook al een goed teken wanneer hier een spreker hiervoor open staat. 

Filmpjes bekijken

Een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden, door video’s te bekijken van de beoogde gastspreker krijg je een goede eerste indruk. Door middel van de presentatiestijl, tone of voice, houding en reacties van het publiek kan je een goed beeld schetsen van de spreker. Het loont dus zeker om online eens te zoeken naar beeldmateriaal van de spreker. 

Lees reviews

Een enorm belangrijke tip die we je graag mee willen geven is het lezen van reviews over de spreker. Vaak geeft dit een belangrijke indicatie en lees je goed wat de ervaringen van andere zijn geweest. Waar je bij referenties wellicht alleen in contact zal komen met positieve ervaringen is dat bij reviews niet. Deze kunnen anoniem gegeven worden waardoor je ook eventuele negatieve ervaringen tegen kunt komen. 
Uiteindelijk is het belangrijk om te onthouden dat het niet eenvoudig is om een geschikte spreker te boeken voor je evenement. Het kan daarom helpen om via een sprekersbureau een spreker te boeken, zij helpen gedurende het hele proces. Samen met jou zorgen ze voor de best mogelijke ervaring.