Tips voor energiebesparing op kantoor

energiebesparing op kantoor

Moet jij een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen, maar wil je wel een hoge energieklasse? Dan kun je eerst een aantal maatregelen nemen om jouw kantoor energiezuiniger te maken. Hierdoor kun je ook nog eens veel energie besparen, wat ook beter is voor de portemonnee. Hier lees je de belangrijkste tips die je snel kunt toepassen.

Een goede ventilatie

Een goede ventilatie is erg belangrijk op kantoor. Een ventilatiesysteem filtert namelijk de lucht in het kantoor waardoor er voldoende frisse lucht naar binnen komt. Dit is niet alleen belangrijk om energie te besparen, maar is ook nog eens erg prettig voor de medewerkers. Je verhoogt hiermee ook het comfort op kantoor.

Duurzame verlichting toepassen

Het vervangen van verlichting is een makkelijke maatregel om te nemen waarmee je snel energie kunt besparen. Vervang daarom oude verlichting door energiezuinige ledverlichting. Deze verbruiken veel minder energie en gaan ook lang mee. 

Zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken die gebruikt kan worden in het kantoorpand. Deze energie is volledig duurzaam omdat alleen de zon ervoor gebruikt wordt. Hierdoor is deze energie ook gratis. Het plaatsen van de zonnepanelen kan wel een grote investering zijn, maar deze verdien je in de loop van de jaren terug. Dit is zeker een goede en duurzame langetermijninvestering.

Goede isolatie

Wanneer jouw pand niet goed geïsoleerd is, kan er veel warmte ontsnappen waardoor je onnodige kosten maakt. Met een goede isolatie houd je de energie en warmte binnen waardoor je veel energie kunt besparen. In een kantoor kun je makkelijk de vloeren, muren en ramen isoleren. Een goede isolatie zorgt ook voor een beter werkklimaat. 

Call Center Agents Working at an Office

Energielabel aanvragen

Wil je weten hoe energiezuinig jouw kantoorpand is? Dan kun je eenvoudig een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen. Op het energielabel krijg je een klasse toegewezen die aangeeft hoe energiezuinig het pand is. Dit label is zelfs in sommige gevallen verplicht. Bij verschillende energieadviseurs kun je heel eenvoudig een label aanvragen voor kantoorpanden.