Tips om gezond te blijven op het werk

Op kantoor kan het iets lastiger zijn om gezond te blijven. Je zit een groot deel van de tijd achter je bureau, er wordt regelmatig taart getrakteerd als er iemand jarig is en het eten bij de lunch is niet altijd het allergezondste. Hoe zorg je er dan toch voor dat je fit blijft als je een kantoorbaan hebt? Hieronder vind je een aantal tips.

Drink voldoende water

Dat water drinken goed voor je is, dat weet je natuurlijk al. Maar daarnaast is het ook zo dat je, als je veel drinkt, regelmatig zult moeten plassen. Een goed excuus om even de benen te strekken! Zorg er dus voor dat je een kan water op je bureau hebt staan, of dat je regelmatig even naar de keuken loopt om wat drinken te pakken. Thee kan natuurlijk ook, of water met een smaakje.

Loop een stuk

Wie zegt dat je alleen thuis kunt wandelen? Ook tijdens het werk is het goed om een blokje om te gaan. Je zult zien dat je daarna meer inspiratie hebt en weer met een frisse, heldere blik aan de slag kunt. Is een stuk lopen heftig voor je benen? Dan zou je kunnen overwegen steunkousen te kopen van Stox

Zorg voor genoeg ontspanning

Tussen het werken door is het ook van belang dat je ontspant. Dit kun je op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan kletsen met collega’s, of je juist even afzonderen in een afgesloten ruimte. Ook zou je even een rondje om het gebouw kunnen lopen. 

Let op een goede houding

Als je een kantoorbaan hebt, zit je waarschijnlijk het grootste gedeelte van de dag. Het is dan ook belangrijk dat je erop let een goede houding aan te nemen. Ga rechtop zitten en corrigeer jezelf iedere keer als je merkt dat je weer onderuit gezakt bent gaan zitten.