Redenen om te kiezen voor rolcontainers voor je bedrijfsafval

plastic afval

Afvalzakken zijn tegenwoordig verleden tijd. Veel bedrijven geven de voorkeur aan rolcontainers voor het verzamelen van hun bedrijfsafval. En dat is niet voor niets. Rolcontainers bieden namelijk veel voordelen. In dit artikel lees je waarom je rolcontainers moet aanschaffen voor je bedrijfsafval.

1. Een rolcontainer is stevig

In tegenstelling tot afvalzakken – die nogal eens scheuren – is een rolcontainer heel stevig. Het bedrijfsafval zal niet langer meer per ongeluk op straat belanden als gevolg van een uitgescheurde afvalzak, maar zal blijven waar het hoort. Ook hoef je geen afvalzakken meer dicht te binden met plastic koordjes, wat een gedoe is aangezien deze altijd stuk gaan. Bij een rolcontainer is het een kwestie van het afval in de bak gooien, de deksel erop en klaar.

2. Geen afvalkalender meer

Je hoeft met een rolcontainer niet meer om de haverklap je afvalkalender erbij te pakken om te kijken wanneer je je afval aan de straat moet zetten. Sterker nog: je kunt zelf bepalen wanneer je afval wordt opgehaald, met behulp van een app. Als de container helemaal vol zit, hoef je deze alleen maar naar de straat te rollen. Nog een voordeel: aangezien de vrachtwagens alleen maar je afval hoeven op te komen halen als de container helemaal vol zit, draag je ook bij aan een beter milieu.

3. Rolcontainers helpen bij het sorteren van afval

Aangezien rolcontainers een chip hebben waarmee je per kilogram afval kunt betalen, en niet meer per zak, moet je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk afval in de container gooit. Je moet het afval dus scheiden, zodat alleen het restafval nog maar overblijft. Ook op deze manier draag je bij aan het milieu, en je haalt er zelf ook nog voordeel uit. Laat bovendien altijd je bedrijfsafval ophalen door een erkend afvalverwerkingsbedrijf.

4. Rolcontainers zijn op maat verkrijgbaar

Rolcontainers zijn in verschillende maten te krijgen. Hierdoor is er altijd wel één die precies past bij de hoeveelheid afval die jouw bedrijf produceert. Bovendien kun je eenvoudig van rolcontainer wisselen. Als je in de loop der jaren bijvoorbeeld steeds minder restafval produceert, omdat je beter scheidt, heb je een kleinere container nodig. Als je juist meer afval gaat produceren, kun je gemakkelijk een grotere aanschaffen.