Live Rooms van Instagram inzetten

hand holding smartphone

Instagram heeft een nieuwe functie uitgerold; Instagram Live Rooms. Deze functie moet opboksen tegen de concurrent Clubhouse. De nieuwe functie maakt het mogelijk om met vier mensen tegelijkertijd live te gaan. En dit kan voordelen hebben voor jou als ondernemer. Uiteraard wil jij weten wat precies en dat leggen wij je graag uit. 

Wat is het eigenlijk? 

Laten we beginnen bij het begin. Live Rooms is een uitbreiding op de huidige streaming functie Live Stories. Hiermee konden al twee personen tegelijkertijd videochatten. Maar met Live Rooms kun je drie gasten uitnodigen. Ook is het mogelijk om realtime vragen en opmerkingen te krijgen van het publiek dat kijkt. Daarmee is het een interactieve functie geworden. En dit betekent ook dat het een nuttig hulpmiddel is om een sterkere band op te bouwen met jou merk en de potentiële klant. Je krijgt namelijk ook direct waardevolle feedback. 

Maar wat te delen als ondernemer? 

Je kunt wel meerdere redenen verzinnen om live te gaan. Maar het moet meetbaar zijn en belangrijk zijn. Wat dacht van de lancering van een product of groot nieuws rondom jouw bedrijf. Je verkoop stimuleren, maar je kunt het ook juist inzetten om het gesprek aan te gaan. Doordat je realtime vragen kunt beantwoorden. Het is dus ook te gebruiken voor branding. 

Tips 

Wil jij aan de slag? Wij geven je graag een paar tips. Ga voor een Q&A host, geef een product presentatie, organiseer een talkshow die wekelijkse is of ga een live work-out doen. Ga live om de juiste reden, want live gaan moet niet de reden zijn. Je bereikt alleen bereik en betrokkenheid wanneer je live gaat met goede redenen. 

Maak ook gebruik van de functies die hierin belangrijk zijn, zoals Instagram Live Shopping. Zo kun je makkelijk jouw producten verkopen tijdens de uitzending en ook meer omzet generen. Maak dus gebruik van de andere functie waar nodig. 

Ga je live? Dan krijgen jouw volgers een push notificatie om te gaan kijken. Daarnaast krijg je de optie om de Live Room nog 24 uur te delen in je Stories. Dat moet je ook zeker altijd doen. Zo kun je een groter publiek bereiken, want je volgers kunnen ook op een later tijdstip kijken. 

Wat je ook doet! Dit is een middel om te kijken naar verbinding met jouw volgers en bereik te vergroten. Zet daarom je content ook hierop in. 

Hoe doe ik dit? 

Download de recente versie van Instagram en open de Instagram stories camera. In de balk onder in kun je swipen naar Live. Geef je livestream een titel en klik op de Rooms-icoon om één voor één een gesprekspartner toe te voegen. Hierin krijg je ook de verzoekjes van de mensen die graag live met jou willen gaan. Het is tijd om live te gaan. 

Simpel en totaal niet moeilijk! Instagram Live Rooms biedt binnen social media een nieuwe en extra kans om verbinding aan te gaan met je volgers. Zorg ook voor deze nieuwe functie voor een goede content planning. Alleen zo haal jij het meeste uit social media.