Lichtmanagement

lichtmanagement

Met lichtmanagement heeft u de mogelijkheid om extra energie te besparen en het comfort en de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Lichtmanagement gaat veel verder dan alleen het gebruik van bewegingsmelder. Met lichtmanagement krijgt u inzicht in huidig en historisch energieverbruik. Daarnaast kunt u verschillende besparings- en bedieningsmogelijkheden toepassen. Lichtmanagement is verkrijgbaar in drie verschillende systemen. Dit is de basis voor uw ‘smart-building’.

Voordelen lichtmanagement

  • Met de overstap naar LED verlichting kunt u tot 65% energie besparen. Daarbij kunt u kiezen voor lichtmanagement wat een extra energiebesparing van 75% kan realiseren.
  • De levensduur van uw verlichting wordt verlengd door lagere belasting van uw elektronische componenten.
  • Door het gebruik van sensoren heeft u op het juiste moment de juiste hoeveelheid licht.
  • Geen afnemende lichtsterkte door Constant Light Output.
  • Automatische in- en uitschakeling.
  • De verlichting is per werkplek in te stellen.
  • De mogelijkheid om te kiezen voor verschillende lichtscenario’s.

Lichtmanagement voor werkomgevingen

Met lichtmanagement realiseert u perfect licht voor diverse werkomgevingen. Met lichtmanagement kunt u, automatisch of handmatig, elke lichtbron instellen. Door verschillende scenario’s voor te programmeren kunt u op elk moment wisselen van lichtsterkte. Stel bijvoorbeeld een scenario voor schoonmaak, vergaderingen of ontspanning in. Maak met eenvoudige bediening uw medewerkers meer bewust van verduurzaming.

Duurzaam en kostenbesparend toegepast

Ook in uw huidige armaturen kunt u lichtmanagement toepassen. Wanneer u nog oude TL verlichting heeft hangen is het vaak mogelijk om deze om te bouwen naar LED. Daardoor hoeft u geen nieuwe armaturen aan te schaffen, maar worden de oude hergebruikt. Ook in deze omgebouwde armaturen is het mogelijk om lichtmanagement toe te passen.

Drie systemen

Lichtmanagement is in die verschillende varianten verkrijgbaar. U kunt kiezen voor DALI ECO, DALI PRO en Encelium. Deze systemen verschillen in de besparing, gebruiksvriendelijkheid en comfort. Encelium is het meest uitgebreide systeem. Bij dit systeem is het bijvoorbeeld mogelijk om via een grafische 3D applicatie de verlichting volledig te controleren en bij te sturen.