Keukens

Een nieuwe keuken kopen, doe je niet elke dag. Wellicht gebeurt dit één keer, misschien twee keer in je leven. Het is dus een grote investering. Maar wist je dat dit helemaal niet zo duur hoeft te zijn als je zou denken? Het is mogelijk om voor een aangename prijs een goede en mooie keuken aan te schaffen. In dit artikel gaan we iets dieper in op het bestaan van goedkope keukens. Want ook met een kleinere portemonnee kun jij je droomkeuken vinden!

Keukens kopen bij een outlet

Misschien heb je wel eens van een keuken outlet gehoord. Tegenwoordig worden ze ook wel keukendump genoemd. Maar wat is het dan precies? Het is dé plek voor goedkope keukens. Bij een outlet of een dump worden ze tegen een dumpprijs verkocht. Ook zijn het vaak voormalige showroom keukens. Dit betekent dat ze voorheen in de showroom van een keukenzaak stonden. Deze worden regelmatig vervangen en daarom moeten ze ergens anders naartoe. Waar naartoe dan? Juist, naar de outlet! En hier worden ze voor een veel goedkopere prijs aangeboden dan ze oorspronkelijk kosten. Vaak worden hier ook apparaten verkocht tegen scherpe prijzen. Denk hierbij aan vaatwassers, magnetrons, kranen of kookplaten. Dit is mogelijk doordat ze in grote hoeveelheden zijn ingekocht of weg uit het assortiment moeten. 

Het is misschien goed om dit nog even te benadrukken: de kwaliteit is nog steeds even goed! Dat de keukens goedkoper zijn, betekent dus niet dat de kwaliteit daarmee ook slechter is. Wellicht zijn de modellen wat ouder, maar de kwaliteit blijft goed.  

Wat je ook niet moet vergeten is dat het wel in jouw huis moet passen. Let dus goed op de maten. Indien nodig, is het natuurlijk mogelijk om de showroom keuken aan te passen en op maat te laten maken. Dit kan dus opgelost worden met wat creativiteit en vakkundigheid. Daarnaast is een groot voordeel dat je niet hoeft te wachten. Je bent niet verbonden aan het bestelproces en lange levertijden. 

Duitsland: het land der keukens

Tegenwoordig gaan veel mensen ook naar onze oosterburen voor de aanschaf van hun keuken. De Duitse markt staat bekend om hun goedkope en kwalitatief goede producten. Waarom hebben Duitse keukens zo’n goede naam? Ze worden geproduceerd volgens de ISO 9001:2000 norm die hoge eisen stelt aan de kwaliteit van het product én proces. Hierdoor zijn producenten verplicht om betrouwbare en goede materialen te gebruiken. Daarnaast gelden er ook controles wanneer een onderdeel vanuit de fabriek naar de afnemer wordt vervoerd. Een ander onderdeel van de ISO 9001:2000 norm is de focus op klantgerichtheid. Mensen hebben de ervaring dat de verkopers minder onbeleefd en dwingend zijn tijdens de verkoop. 

En waarom zijn ze dan goedkoper? Dit komt doordat ze efficiënter zijn in hun productieproces én besparen op luxe showrooms en dure verkopers. Hierdoor kunnen de Duitse zaken goedkopere producten aanbieden. Een ritje naar het land der keukens zou dus interessant kunnen zijn!