Jouw tuin tiptop in orde

Een eerste indruk van een huis begint nog vóór de voordeur. Een interieur kan helemaal tiptop in orde zijn, maar mocht een tuin er bende uit zien kan dat het hele imago van de woning omlaag trekken. Nu de zon zich al weer even heeft laten zien en de zomer in aantocht lijkt te zijn, is het dan ook belangrijk om weer even wat extra aandacht aan de tuin te geven. De plantjes moeten weer worden gerangschikt en misschien kan de schuur wel weer een likje verf gebruiken. Of ga je het dit jaar volledig anders doen? Er zijn eindeloze stijlen die toegepast kunnen worden in de tuin om jouw hof volledig naar smaak in te richten. Welke stijl past het beste bij jouw woning?

De mogelijkheden zijn eindeloos

Mediterraan, modern, landelijk, klassiek of een stadstuin. Elke stijl heeft zo zijn eigen kleine details die samen jouw perfecte tuin kunnen samenstellen. Mocht je bijvoorbeeld niet zo van het tuinieren zijn, is een bostuin de ideale oplossing om jouw tuin er goed uit te laten zien met weinig moeite. Een bostuin is een begroeide tuin met grind en gras, ideaal voor gezinnen met spelende kinderen of met huisdieren. Ga je toch liever voor een strakkere en meer georganiseerde tuin, overweeg dan eens een wellness of lounge stijl. Deze vormgevingen houden in dat er veel ruimte is voor ontspanning en er over het algemeen gebruik wordt gemaakt van lichte kleuren, tegels en netjes gerangschikte percelen met bloemen of planten.

Verzekerd zijn van veiligheid in stijl

Om het straatbeeld van jouw tuin echt een oppepper te geven is het goed om eens een elektrische omheining te overwegen. Een omheining als deze brengt niet alleen veiligheid, maar is ook ontzettend stijlvol. Denk bijvoorbeeld aan een zwartstalen omheining met elektrische poortopener; modern, veilig en comfortabel, ideaal voor een moderner design of voor grotere alleenstaande woningen. Daarbij is een elektrische poortopener ideaal voor woningen met een langere oprit of grotere voortuin, zo kan deze op afstand bestuurd worden en beschermt het ook tegen ongewenste bezoekers. Ideaal!