Je website SEO-proof maken

Een website hebben is leuk, maar dat op zich is natuurlijk niet genoeg om bezoekers te trekken. Je site zal ook goed op orde moeten zijn. Maar hoe maak je je website SEO-proof en trek je meer mensen naar je site? Je vindt hieronder wat handige tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Voer een zoekwoordenonderzoek uit

Je kunt natuurlijk zomaar wat doen, maar het is vaak goed om een plan te hebben. Om je website SEO-proof te maken is het belangrijk dat je weet waar je doelgroep op zoekt. Welke relevante zoektermen tikken zij in in zoekmachines? In een zoekwoordenonderzoek kom je erachter waar veel op gezocht wordt en waar je dus op kunt scoren. Vervolgens kun je de content op je website hierop aanpassen.

Optimaliseer belangrijke pagina’s

Wat zijn de belangrijkste pagina’s op jouw website? Dit kun je achterhalen met behulp van software als Google Analytics. Vervolgens is het zaak dat je deze pagina’s optimaliseert zodat er meer bezoekers op af komen. Het is bijvoorbeeld handig om de content op je pagina’s eens goed onder handen te nemen.

Mobielvriendelijkheid

Voor Google is het belangrijk dat je website mobielvriendelijk is. Veel mensen kijken tegenwoordig websites via hun mobiele telefoon in plaats van hun computer. Je wilt natuurlijk waar je ook bent het internet op kunnen, dus zorg ervoor dat jouw site mobielvriendelijk is.

Schakel een online marketing bureau in

Kom je er zelf niet helemaal uit als het aankomt op zoekmachine optimalisatie maar wil je hier toch graag werk van maken? Dan kan het goed zijn om hier een online marketing bureau voor in te schakelen, zoals Brandfirm online marketing. Zo kun jij je richten op je core business, terwijl tegelijkertijd je website eens goed onder handen genomen wordt. Je kunt hen ook inschakelen voor hulp op andere marketing gebieden.