Je bedrijf promoten met signing

Veel bedrijven, groot en klein, investeren jaarlijks duizenden euro’s in marketing om op die manier zichtbaar te worden voor hun doelgroep. Hoewel marketing zeker kan bijdragen aan zakelijke succes, is het belangrijk om goed na te denken over de verdeling van je marketingbudget. Wat we hiermee bedoelen, is dat je enerzijds advertenties, social media en andere vluchtige marketing hebt en er anderzijds marketingvormen zijn die dag in dag uit voor zichtbaarheid zorgen.

Een voorbeeld hiervan is signing. Dit is een containerbegrip voor alle diensten en producten waarmee je visueel communiceert. In dit artikel vertellen we je meer over drie populaire vormen van signing en hoe je signing effectief kunt inzetten voor jouw bedrijf.

Gevelreclame

Reclame op de gevel is in principe voor ieder bedrijf met een bedrijfspand een must. Je klanten kunnen je daardoor niet alleen gemakkelijker vinden, maar ook worden potentiële klanten die je pand passeren keer op keer met jouw bedrijf geconfronteerd.

Vormen van gevelreclame

De eenvoudigste vorm van gevelreclame zijn spandoeken. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn veel mooiere en professionelere oplossingen. Voorbeelden hiervan zijn doosletters en lichtbakken. Met doosletters creëer je diepte in je bedrijfsnaam en bovendien zijn de letters verlicht waardoor je bedrijf ook ‘s avonds opvalt.

Lichtbakken zorgen voor datzelfde effect, dat is ook de reden waarom veel winkeliers een uithangbord in de vorm van een lichtbak aan hun pand bevestigen. Op die manier kunnen potentiële klanten al van veraf zien waar je bedrijf gevestigd is en wat voor soort bedrijf je hebt.

Autoreclame

Autoreclame is en relatief goedkope vorm van signing om je bedrijf te promoten. Maar de geringe investering doet absoluut geen afbreuk aan de zichtbaarheid. Als je immers veel op de weg zit wordt je boodschap door enorm veel mensen gezien.

Vormen van autoreclame

De meest eenvoudige vorm van autoreclame zijn magneetplaten. Voor een paar tientjes heb je al een kleine magneetplaat, maar erg professioneel oogt het meestal niet. Het is dan ook mooier om voor autobestickering te kiezen. Niet alleen omdat je dan je reclameboodschap veel groter kunt maken, maar ook omdat er visueel veel meer mogelijkheden zijn. Tot slot kun je ervoor kiezen om je auto in te pakken met folie waarop je reclameboodschap staat. Dit wordt ook wel carwrapping genoemd.

Bedrukte kleding

Het effect van bedrijfskleding wordt helaas nog vaak onderschat. Niet alleen geeft het eenheid aan het team van je bedrijf, maar ook zorgt het voor een professionele indruk op je klant. Bovendien zorgt het voor een stukje herkenbaarheid. Ga maar na, als er een monteur bij je thuis de CV-ketel komt repareren, dan vind je het fijn als er op de werkkleding een logo gedrukt staat zodat je weet dat de persoon die voor je staat ook echt van het bedrijf is dat je hebt ingeschakeld.

Zo zet je signing effectief in voor jouw bedrijf

Signing effectief

Welke vorm van signing je ook kiest, het is belangrijk dat je beseft dat de persoon die je boodschap ziet jouw bedrijf vaak nog niet kent. Daarom is een logo en een bedrijfsnaam veel te beperkt. Probeer voor jezelf dus na te gaan wat de toegevoegde waarde van jouw producten en/of diensten voor de klant is en communiceert dat in combinatie met je bedrijfsnaam en je logo. Want zeg nu zelf, wanneer je een logo of een bedrijfsnaam op bijvoorbeeld een auto ziet, dan maakt dat je toch niet nieuwsgierig? Zo werkt het bij jouw potentiële klanten dus ook!

Ben je door dit artikel getriggerd om signing ook voor jouw bedrijf in te zetten om je zichtbaarheid te vergroten en daardoor de kans op nieuwe klanten groter te maken? Benader dan een signingbedrijf voor advies. Een bedrijf dat zich in signing heeft gespecialiseerd is immers dagelijks bezig met het vak en kan je goed adviseren over hoe signing ook voor jouw bedrijf rendabel kan zijn.

Een voorbeeld van een bedrijf waar signingspecialisten met meet dan 20 jaar ervaring werken is Objekt Reclame uit Moordrecht. Doordat we uit eigen ervaring weten dat het bedrijf kwalitatief goede diensten levert, raden we je van harte aan om Objekt Reclame te contacten!