Het slijten van de remblokken

Auto

Tijdens het remmen worden de remblokken tegen de remschijven aangedrukt. Elke keer dat er geremd wordt met de auto, slijt er een miniem laagje van het remblok af. Hierdoor worden ze dus steeds dunner. Als de voering niet verder meer kan slijten, omdat ze al te dun zijn geworden is het tijd voor vervanging. Het ligt heel erg aan de gebruiksomstandigheden van de auto wat de levensduur is van een remblok. Als er veel lange afstanden worden gereden, waarbij er niet vaak geremd hoeft te worden gaat die langer mee. Maar als er veel korte stadsritten gereden worden, wordt er veel geremd en slijten de blokken dus ook meer. Als u een schurend geluid hoort tijdens het remmen kan dat erop duiden dat de remschoenen versleten zijn. Er wordt dan niet meer geremd op de blokken maar op het staal. Vooral de remschijven worden hiermee belast.

Remblokken

Vervangen van de remblokken

Het vervangen van de remblokken wordt altijd gedaan met een set van 4 stuks. Dit moet dus altijd op beide voor of achterwielen gemonteerd worden als deze versleten zijn. Tevens geldt dit ook voor de remschijven. Binnen het remsysteem zijn dit twee belangrijke onderdelen. Bij Autoparts worden twee verschillende remschoenen verkocht, een originele kwaliteit van het merk Abs en een premium kwaliteit van het merk Brembo. Het is belangrijk dat de remmen vakkundig gemonteerd worden.

Er zijn ook verschillende tips voor het vervangen van de remmen zoals, controleer de minimale dikte van remvoering slijtage, auto onderdelen regelmatig controleren en warm remmen als je goede kwaliteit remschoenen hebt is op de openbare weg niet nodig. Al meer dan 12.500 mensen gingen jou voor en heb een positieve ervaring opgedaan bij Autoparts. Mocht je meer informatie willen over het vervangen of gebruik van de remblokken kun je contact op nemen met Autoparts. Maar ook op de website is veel informatie te vinden.

autopartsonline.nl