Een website online zetten: hoe doe ik dat?

Ben je van plan om een webshop te beginnen of heb je een goed idee voor een blog bedacht? Dat is helemaal van deze tijd! Er komen steeds meer webshops en blogs bij en ook zakelijke blogs zijn steeds meer in trek. Hoe zorg je er eigenlijk voor dat jouw website online kan komen te staan? Wij hebben een stappenplan voor je opgesteld om dit tot in de puntjes te regelen. Binnen no-time heb jij jouw nieuwe zakelijke blog of spiksplinternieuwe webshop online staan en kan het geld verdienen beginnen. 

Verzin een domeinnaam en maak deze aan

Een domeinnaam is als het ware het adres van jouw website. Een domeinnaam moet uniek zijn en kan je bij diverse bedrijven registreren. Het registreren van een domeinnaam is niet gratis en kost meestal een paar euro per jaar. Een .NL domein is goedkoper dan een .COM of .EU domein. Het registeren van een domeinnaam is erg simpel, maar het bedenken van een pakkende domeinnaam kan nogal een uitdaging zijn. Voorkom teleurstellingen en check of jouw bedachte domeinnaam al bestaat. 

Regel de webhosting van jouw website

Als je domeinnaam is geregistreerd kun je de hosting van jouw website gaan regelen. Het hosten van een website betekent eigenlijk het huisvesten van websites. Je huurt als het ware ruimte op het web bij een hostingbedrijf. Wil je jouw hosting Nederland regelen voor een website binnen Nederland? Dan kan je het best een .nl domein kopen. Hosting binnen Nederland kun je regelen door bijvoorbeeld een pakket aan te schaffen. Zo een webhosting pakket biedt bijvoorbeeld databases, email-adressen met jouw domeinnaam en opslagruimte van data. 

Website online zetten

Als je de domeinnaam en het hosten van jouw website hebt geregeld, kun je jouw website online zetten. Dit regel je door de bestanden naar de server te downloaden. Vaak ontvang je van het bedrijf waar jouw webhosting is geregeld een inlognaam en wachtwoord om dit te kunnen doen. Hier zit vrijwel altijd een handleiding met instructies bij. Volg deze instructies en jouw webshop of zakelijk blog staat online!