Een BHV opleiding volgen bij G4S

Om de veiligheid van je werknemers te garanderen, is het belangrijk dat een aantal van je werknemers een BHV opleiding volgen. Maar waarom moeten zij een BHV opleiding doen en welke BHV opleidingen zijn er allemaal bij G4S te volgen?

Bedrijfshulpverlening, in de volksmond meestal afgekort tot BHV, is het ervoor zorgen dat de veiligheid binnen een pand gewaarborgd blijft en dat in het geval van calamiteiten alle aanwezigen op een snelle en veilige manier geholpen kunnen worden om zo min mogelijk letsel aan de situatie over te houden. BHV’er worden leer je door een BHV opleiding te doen bij G4S. In twee dagen tijd krijg je alle benodigde informatie toegereikt, die je meteen tijdens een zo realistisch mogelijke nabootsing in de praktijk kunt brengen. Aan het einde van de cursus krijg je een officieel certificaat waarin staat aangegeven dat je BHV kan uitoefenen op de werkvloer.

Van basis- tot specifieke BHV opleiding

Bij G4S zijn er verschillende BHV opleidingen te volgen, welke passen bij het niveau wat je werknemers hebben op het gebied van bedrijfshulpverlening. Zo kunnen je werknemers met de basisopleiding BHV leren hoe ze specifieke taken, zoals het ontruimen van een kantoorpand, het beste kunnen uitvoeren. Voor de meer gevorderde medewerkers zijn er ook specifiekere opleidingen die gaan over het oplossen van complexere situaties.

De BHV opleiding Brand, Alarmeren, Ontruimen en Communicatie is een meer specifieke BHV opleiding. Binnen één dag leer je hoe je het beste om kunt gaan met de vier belangrijkste factoren binnen BHV. Zo leer je hoe je een brand in het bedrijfspand kan blussen, hoe je alarm slaat in het geval van calamiteiten, hoe je het gebouw op een geordende manier ontruimd en hoe je naar andere BHV’ers communiceert om de uitvoering vlekkeloos te laten verlopen. In de BHV opleiding is er maar een klein deel theorie en veel praktijk, zodat je ook echt weet hoe je in dergelijke situaties moet handelen.