Cursus Powerbi of een cursus Python?

Steeds meer bedrijven gebruiken Business Intelligence (BI) tools zoals Powerbi om hun data om te zetten naar informatie waardoor het inzichtelijk wordt wat die bak aan data inhoudt. 

In principe is Powerbi dus zo’n BI tool die op een gebruiksvriendelijke manier je data laat manipuleren en visualiseren. Tableau of Click view zijn andere voorbeelden van zulke BI tools. Python is wat anders, namelijk een opensource programmeertaal. Daar zit dus een significant verschil in. Toch gebruiken sommige bedrijven de Powerbi tool en Python soms voor dezelfde doeleinden. Bijvoorbeeld: wanneer je data wilt visualiseren voor de klant dan moet de klant beschikken over een Powerbi licentie en deze kan erg duur zijn. Je zou de visualisatie ook in Python kunnen maken en dat is gratis. Echter, het bouwen van zo’n visualisatie vereist de nodige kennis van de programmeertaal. De cursus Python leert jou Python gebruiken. 

Toch kan het voordelig zijn om toch voor Powerbi te gaan vanwege de gebruiksvriendelijkheid. Waarschijnlijk kunnen meer werknemers met deze tool omgaan dan dat ze Python moeten gaan leren. Al is het wel zo dat Python een relatief makkelijke programmeertaal is om te leren. Dit komt door de intuïtieve opzet van de taal. 

Beide cursussen, de cursus voor Powerbi en een cursus om Python te leren , vullen elkaar dus in zekere zin aan. Je kan namelijk ook binnen Powerbi, Python gebruiken. Door middel van Python kennis kan je dus nog geavanceerder Powerbi gebruiken. 

Voor beide cursussen wordt voor een kleine groep met veel persoonlijke begeleiding gezorgd. Je krijgt les van een zeer ervaren docent met brede kennis. Wanneer je dus vragen hebt buiten de besproken stof om, dan kan de begeleider je daar vast en zeker mee helpen.