Bedrijfsafval scheiden: waarom is dit zo belangrijk?

bedrijfsafval scheiden

Heeft jouw bedrijf veel bedrijfsafval omdat jullie bepaalde producten maken? Of valt het heel erg mee en heb je het gevoel dat afval scheiden daarom voor jou niet zo belangrijk is? Niets is minder waar! Het scheiden van je bedrijfsafval is altijd belangrijk en hier lees je waarom.

Beter voor het milieu

Afval scheiden is altijd belangrijk, ook in jouw bedrijf. Op die manier draag je jouw steentje bij aan deze planeet. Hoewel je dus afval hebt gemaakt, is het minste wat je kunt doen om dit te scheiden. Op die manier kan het verwerkingsproces van al het afval soepeler verlopen en zal meer afval gerecycled kunnen worden.

Het is wettelijk verplicht

Ja, echt! Het scheiden van je bedrijfsafval is geen optie. Het is namelijk verplicht. Op die manier dragen bedrijven mee aan de afvalverwerking in Nederland. We willen namelijk niet alleen dat alle burgers hun best doen om zo goed mogelijk met hun afval om te gaan. Ook bedrijven moeten hun steentje bijdragen.

Heb je de inzameling van je bedrijfsafval nog niet geregeld? Regel je MKB afval via Bedrijfsafval.nl!

Het went wel

Alles went! Ook het scheiden van je bedrijfsafval. Ook al denk je nu dat het misschien heel veel werk is, in de praktijk zal dit heel erg meevallen. Weet je niet helemaal goed hoe je moet starten omdat je enorm veel afval hebt vanuit verschillende hoeken van je bedrijf? Vraag het eens aan je werknemers! Misschien is iemand hier wel heel gepassioneerd over en kan de touwtjes hiervoor in handen nemen.

Bijdragen aan de circulaire economie

Als ondernemer heb je hier vast wel eens van gehoord, die circulaire economie. Door het scheiden van je afval kun je hieraan bijdragen. Door afval te scheiden, kun je het bij de bron aanpakken. Zo wordt afval niet gemengd en kun je het gescheiden afval op een zo goed mogelijke manier recyclen. Het scheiden van je bedrijfsafval is een must voor iedereens bedrijf.