5 tips voor het kiezen van een 3PL

3PL

Wanneer je op zoek bent naar een bedrijf die het logistiek voor je uit handen kunt nemen is kiezen voor 3PL absoluut een goede keuze. Je hebt zelf geen zorgen meer en alles dat jouw bedrijf nodig hebt op het gebied van logistiek wordt geregeld. Maar het is wel goed te weten waarin een 3PL bedrijf zich weet te onderscheiden. Daarvoor hebben wij een aantal handige tips op rij gezet. Zodat je verzekerd bent van goed vervoer, logistiek en de beste service aan je klanten. 

Je leest meer over 3PL in de onderstaande tips! Zo ben je goed voorbereid op alles dat je kunt verwachten of waar je rekening mee moet houden! 

Locatie en bereikbaarheid

Als je kiest voor 3PL is het belangrijk te weten hoe centraal het bedrijf gelegen is. Je kunt je vast voorstellen dat een bedrijf dat op een bereikbare plek gevestigd is je sneller van dienst kan zijn en kan inspelen op de behoeften die je hebt. 

Gebruikte technieken

De tijd staat zeker niet stil! Daarom is het goed te weten welke technieken er gebruikt worden en wat deze voor jou betekenen. Sluit het aan op je bedrijfsvoering of is het een goede toevoeging zijn de juiste vragen.

Waardevolle toevoegingen

Soms biedt 3PL je meer service aan. Je kunt denken aan opslag, verpakken of zelfs een efficiënt ingericht magazijn. Alles is mogelijk! Waardoor je goed kunt kiezen welk bedrijf er het beste bij jouw bedrijf en vraag naar transport en logistiek aansluit.  

Klantenservice

De klantenservice het contact dat je als bedrijf hebt. Het is belangrijk om te weten hoe deze in elkaar steekt en wat de bereikbaarheid is. Maar ook welke voordelen de klantenservice je te bieden heeft.

De juiste expertise

Elk bedrijf heeft zijn eigen expertise. Zo kun je een 3PL bedrijf goed afstemmen op wat jij zoekt in een 3PL bedrijf! Heel belangrijk dus om de expertise te kiezen die het best bij je aansluit. De een is gericht op levensmiddelen en de ander elektra. Bij 5PLOGISTICS hebben we jarenlange ervaring als Third-Party Logistics partner.