3 tips voor een veilige digitale werkplek

digitale werkplek

Steeds meer werknemers in verschillende sectoren kiezen voor thuiswerken. De traditionele werkplek wordt op deze manier steeds vaker ingeruild voor een digitale werkplek vanuit het comfort van het eigen huis. In de bijdrage geven we je een aantal tips voor het inrichten van een veilige werkplek, zodat je thuis gemakkelijk aan het werk kan. Een digitale werkplek van Detron kan ook een opties zijn. 

1. Verdeel de rollen duidelijk

Ben je onderdeel van een groter bedrijf, dan kan het nog weleens lastig zijn om de rollen duidelijk te verdelen wanneer meer mensen thuiswerken. Maak dus inzichtelijk welke werknemers toegang krijgen tot welke applicaties, zodat niet iedereen gaat lopen werken in iedere applicatie. Het toevoegen van de verkeerde werknemers binnen de verkeerde applicaties zorgt doorgaans enkel voor lastige en onoverzichtelijke situaties, dus probeer goed na te gaan welke werknemer tot welke applicatie toegang dient te krijgen. 

2. Zorg voor een betrouwbare werkomgeving

Probeer hiernaast als werkgever te zorgen voor een betrouwbare en overzichtelijke online werkomgeving. Je hebt er niks aan wanneer medewerkers niets begrijpen van het programma waarin gewerkt wordt. Het voorkomen van fouten van collega’s en ook het voorkomen van je eigen fouten is toch wel belangrijk, omdat gemaakte fouten toch weer moeten worden opgelost. Het oplossen van deze fouten kan voor veel extra werk zorgen en dit kost steeds weer tijd. Het is om deze reden belangrijk dat je de digitale werkplek voor collega’s inzichtelijk en laagdrempelig maakt. Dit zal veel tijd en moeite schelen en ook zal het bijdragen aan de mentale gesteldheid van medewerkers. Een systeem dat niet goed te begrijpen is zal enkel voor frustratie zorgen. 

person using laptop computer

3. Beveiligde werkomgeving

Een veilige werkplek valt en staat natuurlijk ook met de juiste beveiligen. Zorg ten alle tijden dat belangrijke gegevens worden beschermd en dat de juiste personen toegang hebben tot de juiste informatie. Probeer ook overzichtelijk te houden welke personen toegang hebben tot welke soort informatie. Mocht er op een bepaald moment iets mis zijn of mocht er vertrouwelijke informatie uitlekken, dan kun je tijdig ingrijpen. Met een digital workspace van Detron kun je de digitale werkplek van alle gemakken voorzien.