3 tips om met je motor naar het werk te gaan

motor naar het werk

3 tips om met je motor naar het werk te gaan

Overweeg je je motor te gebruiken voor woon-werkverkeer? Het grootste voordeel is dat je niet achteraan de file hoeft aan te sluiten. Ook parkeerproblemen zijn verleden tijd, een motor neemt maar weinig ruimte in en kun je op veel plaatsen stallen. Zorg dan wel voor een goed motor kettingslot, zodat je motor niet gestolen kan worden. Hieronder volgen de beste tips om de ritten naar en van werk zo aangenaam mogelijk te maken.

1. Handige handschoenen

De keuze voor handschoenen is vooral seizoen afhankelijk. Maar het is ook belangrijk dat de handschoenen genoeg grip hebben en je vingers flexibel kunnen bewegen. Je moet met gevoel kunnen koppelen, remmen en gas geven. Voor warme zomers zijn leren handschoenen ideaal. In koude, natte winters kies je beter voor gevoerde, waterdichte handschoenen. Let op dat je handschoenen zijn uitgerust met een stukje zeemleer of een rubberen strip aan de bovenzijde. Wanneer het regent, kun je hiermee je vizier schoonvegen voor optimaal zicht.

2. Beschermende motorkleding

Wanneer je dagelijks op de motor naar je werk rijdt, loont het om te investeren in goede, waterdichte motorkleding. Motorkleding beschermt je niet alleen tegen de weersinvloeden, maar biedt eveneens bescherming bij een val. Kies voor 2-laagse motorkleding met uitritsbare binnenvoering. Zo kun je de kleding in de winter en zomer gebruiken.

3. Veilig in de file

Als motorrijder ben je extra kwetsbaar in de file en het kan gevaarlijk zijn om achter een file aan te sluiten. Het is niet wettelijk vastgelegd, maar het wordt gedoogd dat motorrijders door de file rijden, mits ze zich aan een gedragscode houden. Dit houdt in dat je altijd tussen de meest links gelegen banen doorrijdt met maximaal 10 kilometer per uur snelheidsverschil. Wanneer de auto’s weer gaan rijden, voeg je weer in. 

Extra tip: Diefstalgevoeligheid van een motor

Met bovenstaande tips rij je beschermd en veilig tussen je woning en werk heen en weer. Of je je motor nu buiten laat staan of de luxe hebt om hem binnen te parkeren, investeren in een goed motor kettingslot is ten slotte altijd een goed idee. Een motor is immers diefstalgevoelig. Ga jij met de motor naar werk, maar heb je nog geen kettingslot? Bestel deze dan snel bij Boonstra Parts, dé grootste leverancier van motoronderdelen en accessoires.