3 tips bij het kiezen van het juiste telematicasysteem

logistiek

Voor iedere onderneming en bedrijf afhankelijk van mobiele operaties om diensten of goederen te leveren wordt de term telematica gezien als een van de belangrijkste beheersinstrumenten. Echter is bij het kiezen van een telematicasysteem het belangrijk om met een aantal overwegingen rekening te houden. Hier een aantal zaken waar je aan moet denken bij het kiezen van het juiste telematicasysteem via bijvoorbeeld MooveConnectedMobility.com.

Tip 1. Een vertrouwde leverancier kiezen

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende aanbieders van telematica. Zorg voor een betrouwbare partner met een goede reputatie en een goede ondersteuning. Het laatste wat je wilt is dat je op een ochtend komt te ontdekken dat je trackers niet operationeel zijn. Het is aan te raden om een telematica provider te kiezen die samenwerkt met een divers, groot en gerenommeerd bedrijf en een sterke aanwezigheid heeft binnen de transportsector.

Tip 2. Telematica is zo goed als de aangeboden informatie

Communicatiemogelijkheden en livebeeld zijn belangrijke aspecten bij telematica, maar je vindt de echte waarde bij de verzamelde gegevens. Je kunt telematica zien als een zakelijke tool, dus het is belangrijk om te zoeken naar iets makkelijks te gebruiken. Maar ook moet het gegevens bevatten om de juiste beslissingen te maken en je bedrijf vooruit te helpen. Aanbevolen wordt is een moderne op de cloud gebaseerde telematica oplossing met een simpel gebruikersinterface. Zorg er ook voor dat een telematicasysteem een mobiele applicatie heeft.

Tip 3. Telematica integreren met andere producten van het wagenparkbeheer

Een belangrijke overweging is hoe eenvoudig gegevens gebruikt kunnen worden om andere zakelijke tools binnen de organisatie te verbeteren. Maak je bijvoorbeeld gebruik van tankpassen, dan is het verstandig om ervoor te zorgen dat de telematica data gecombineerd kan worden om een duidelijk inzicht te kunnen krijgen in het brandstofverbruik. Ook is het verstandig om naar systemen te zoeken waarmee gegevens geleverd kunnen worden om je organisatie op andere manieren te kunnen laten profiteren. Dan kun je denken aan de monitoring van alle prestaties van de bestuurder en applicaties voor het inspecteren van de veiligheid voor voertuigen.